De 5 leukste boekenseries die ik las

Ik houd ontzettend veel van lezen! Vooral boekenseries vindt ik heel erg leuk. In dit artikel laat ik de leukste vijf boekenseries zien die ik heb gelezen. De series staan in een random volgorde.

Mortal Instruments, Cassandra Clare

Clary Fray is in een club met haar beste vriend Simon, als ze een moord ziet die niemand anders kan zien. Al snel blijkt dat het schaduwjagers waren, die een demon vermoorden, en dat Clary zelf ook een schaduwjager is.

Gone, Michael Grant

Gone speelt zich af in een stadje Perdido Beach. Op een dag verdwijnt in Perdido Beach opeens iedereen boven de 15. Ook is Perdido Beach omringt door een koepel. Er breekt een enorme chaos uit.

Percy Jackson en de Olympiërs, Rick Riordan

De boeken van Percy Jackson vind ik onwijs leuk! De eerste boekenserie, Percy Jackson en de Olympiërs, heb ik al een tijdje uit, en van de tweede, de helden van de Olympus, heb ik het eerste boek uit. De andere delen hiervan heb ik nog niet, maar ik denk dat ik ze binnenkort ga lezen.

Percy Jackson is een halfgod. Hij heeft een normale moeder, maar zijn vader is Poseidon, de god van de zee. Percy gaat in de zomer naar Kamp Halfbloed, waar hij vrienden wordt met Annabeth en Grover.

Touching Juliette, Tahereh Mafi

De boeken van Touching Juliette heb ik net uit en ik vond het echt een hele leuke serie! Toen ik begon met deze serie vond ik de schrijfstijl een beetje raar, en het duurde ook een tijdje voordat ik echt in deze boeken kwam. Halverwege het eerste deel wordt het boek steeds wat leuker en minder vaag. Vooral de deel twee en drie van deze serie vind ik echt ontzettend leuk!

De boeken gaan over Juliette. Iedereen die zij aanraakt gaat dood. Haar ouders vonden haar gestoord en ze werd in een soort gesticht gezet. Hier wordt ze erg verwaarloosd, en ze heeft al heel lang geen mens meer gezien. Totdat er op een dag opeens een jongen bij haar in de cel komt.

Legend, Marie Lu

Legend is een trilogie die ik in een week uit las. Ik vond ze onwijs leuk en spannend!

Legend speelt zich af in Los Angeles en gaat over June en Day. June, behoort tot de elite van de Republiek, en zij is een wonderkind. Day, geboren in een van de arme delen van LA, en is de meest gezochte crimineel. June krijgt de opdracht Day te zoeken.

Wat is jouw favoriete boekenserie?

Liefs, Cathelijne

Advertenties

11 gedachtes over “De 5 leukste boekenseries die ik las

  1. Ik ben ook groot fan van de Gone serie – ik denk echt dat dat één van mijn favoriete series is! Maar ook Touching Juliette en Legend vond ik zeker tof om te lezen 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s