BTS ~ Tips voor haast in de ochtend

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na de vakantie moeten we helaas weer naar school. Dat betekent ook dat we veel te vroeg op moeten staan. Onze ‘morgen ga ik echt vroeg opstaan’-voornemens werken helaas helemaal nooit, dus hebben we elke ochtend haast. Daarom deel ik – Cathelijne – vandaag een aantal tips voor haast in de ochtend.

Doe zoveel mogelijk dingen in de avond. Pak je tas in de avond in, douche ‘s avonds, leg je kleding klaar. Dit scheelt enorm veel tijd in de ochtend. Er zijn ook ontbijtjes die je de avond van tevoren kunt doen, daar komt in de komende week een artikel over.

Zet je wekker een kwartiertje eerder dan dat je je bed echt uit moet. Ga niet snoozen, dan val je om de tien minuten half in slaap. Als je dan eenmaal wakker wordt voor de tiende keer ben je én enorm chagrijnig én je bent veel te laat. Beter niet snoozen dus.
Als je automatisch in je slaap je wekker uitzet kun je je wekker aan de andere kant van de kamer zetten. Vergeet dan vooral niet een enorm irritant geluid te gebruiken als wekker, zodat je je bed wel uit moet.
Ten slotte kun je voor de zekerheid aan je ouders (of iemand anders uit je huis) of ze je wakker willen maken als je na zoveel tijd nog niet uit je bed bent.

Als je in je bed wakker aan het worden bent, kun je bedenken wat je aan gaat trekken. Dit is een goede reden om in bed te blijven, maar je wilt daardoor ook opstaan, omdat je wilt weten wat je aan gaat trekken.
Voor het geval dat je heel erg haast hebt, is het altijd handig om een paar standaard outfits te hebben die je even snel kunt pakken als je erge haast hebt.

Heb je echt haast, doe dan zomin mogelijk aan je hoofd. Gooi een plens water in je gezicht en klaar. Kun je echt niet zonder make up, doe dan zomin mogelijk op of neem het eventueel mee naar school. Ga in elk geval geen uitgebreide make up look en ga al helemaal niet proberen een wing te maken. Want die zal sowieso mislukken.
Ook aan je haar hoef je niet veel te doen. Borstel het door en gooi de borstel in je tas. Heb je vet haar? Doe dan een staart in en gebruikt droogshampoo.

Fiets zo hard mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld snelle muziek aanzetten, je fiets op versnelling drie zetten en op de maat proberen te fietsen. Ook kun je een doel stellen; in zomin mogelijk liedjes op school aankomen.
Fiets je normaal met je vriendinnen? App ze dan even dat je te laat bent. Dan hoeft je vriendin niet te wachten, en in je eentje fiets je meestal toch sneller.
Wat zijn jouw tips tegen haast in de ochtend?

Liefs, Cathelijne

Advertenties

6 gedachtes over “BTS ~ Tips voor haast in de ochtend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s