BTS ~ handige schoolapps


Hoewel het niet heel erg slim is om je mobiel te gebruiken tijdens het leren, omdat je snel afgeleid raakt, zijn er wel hele fijne apps die het leren wat makkelijker maken. Vandaag geven wij, voor de back to school week, een aantal tips voor apps die je kunt gebruiken. Veel plezier met lezen!

Wrts/MiniTeach
Wrts en MiniTeach zijn beiden apps voor woordjes overhoren. Wij gebruiken ze zelf heel vaak. Met MiniTeach kun je makkelijker zelf de woordenlijsten van woordjesleren.nl over nemen, en bij wrts kun je je eigen lijsten leren. Allebei kun je ze zowel online als offline gebruiken.
Je hebt ook Wrts bèta, daar kan je groepen aanmaken, maar daar is geen app voor.

Wrts ~ voor apple en android gratis
MiniTeach ~ voor apple en android gratis

Wunderlist
Wunderlist is een app waar je to do lijstjes mee kunt maken. Als je iets af hebt kun je de taak afvinken en verdwijnt het. Je kunt ook lijsten delen met vrienden, dat is heel handig. Wij gebruiken samen bijvoorbeeld een lijst voor ons blog. Maar dat kun je ook doen voor een school opdracht. Je kunt Wunderlist ook via een computer gebruiken.

Wunderlist ~ voor Android en Apple gratis

Rekenmachine
De rekenmachine is bij de meeste telefoons een standaard applicatie, maar er zijn er ook genoeg rekenmachines die je kunt downloaden. Soms heb je even geen zin om iets uit je hoofd te rekenen. Dan kun je hem gewoon heel snel met je telefoon openen.

Google translate
Google translate heeft ook een app! Dat is superfijn, want dan hoef je niet de hele tijd als je een woord niet weet het op internet op te zoeken. Hij slaat alle woorden op, zodat je er later ook nog even naar kunt kijken.

Google translate ~ voor Apple en Android gratis

Google Drive
Met Google Drive kun je documenten maken en delen. Ze staan dan op je account, dus je hoeft niet elk documentje te mailen, maar je hoeft alleen maar in te loggen op je Google account. Dit is ook erg fijn als je samen moet werken, want je kunt tegelijk een document bewerken.

Google Drive ~ voor Apple en Android gratis

MyHomework
MyHomework is een handige app waarin je je lessen in kan zetten, toe kan voegen welk uur en welke docent. Vervolgens kun je er per les huiswerk bij toevoegen. Het kost even tijd, maar als je eenmaal je hele rooster erin hebt staan, is het onwijs handig!

MyHomework – voor Apple en Android gratis

Evernote
Evernote is een hele fijne en uitgebreide notitie-app. Je kunt foto’s, herinneringen en lijsten aan de notitie toevoegen, je kunt een notitieboek maken en je kunt je notities delen.

Evernote – Voor Apple en Android gratis

Dragon Dictation
Dragon Dictation is een hele handige app. Je kunt bij deze app wat opnemen en hij schrijft op wat je zegt. Hierna kun je hem nog bijwerken en wat foutjes veranderen, kopiëren en neerzetten waar je wilt.

Dragon Dictation – voor Apple en Android gratis

Wat zijn jouw favoriete schoolapps?

Liefs, Hannah en Cathelijne

Advertenties

2 gedachtes over “BTS ~ handige schoolapps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s