DIY-week dag 2. Brandy Melville Wooden Signs

IMG_3924Toen wij laatst bij de Brandy Melville waren zagen wij de bekende houten plaatsnaambordjes. De Brandy Melville hangt er vol mee. Wij vonden het er erg leuk uit zien en besloten het na te gaan maken. Veel lees plezier!

Voor deze DIY heb je verf, kwasten, een printer en computer, papier en een plank nodig. Het maakt niet zoveel uit welke maat je plank heeft, maar als je een erg lange tekst wilt gaan doen, is het slim om een langere smallere plank te kiezen.

IMG_3880

1. Als eerste verf je het bordje in een kleur. Het is niet erg als hij niet heel erg netjes en gedekt is geverfd, dit geeft juist een leuk effect. Wil je de binnenkant niet verven, dan hoeft dat niet, maar dan moet je wel netter zijn met de letters.

fotos-001

2. Maak als deze verf droog is met tape een randje langs de zijkant. Zorg dat deze goed recht zit. Verf dan de randjes in een kleur. Doordat je de tape hebt geplakt, krijg je hier een erg strakke lijn.

Vastleggen in volledig scherm 7-6-2015 212413.bmp

3. Kies hierna de tekst die je wilt doen. Dit kan bijvoorbeeld een plaatsnaam zijn waar je een keer bent geweest, maar kan ook gewoon een woord zijn. Typ de tekst en print hem uit. Wij gebruikten lettertype Calibri hoofdtekst. Hannah (Dream) deed hem in grootte 220 en Cathelijne (Key West) in grootte 290.

bordjes DIYWEEK

4. Knip hierna de binnenkant van de letters uit, zodat je een soort sjablonen hebt. Dit kan even lastig zijn, maar het is belangrijk dat je het netjes knipt. Plak hem daarna op het bordje. Doe dit het liefst met tape of plakband, zodat het niet zomaar verschuift. Ga hierna de letters verven. Doe dit ook heel netjes, vooral als je de achtergrond niet hebt geverfd. Dan kun je eventuele foutjes namelijk niet meer bijwerken.

Vastleggen in volledig scherm 7-6-2015 211505.bmp bordjes DIYWEEK-001

5. Maak hierna een figuurtje achter de tekst. Dit kun je met een sjabloon doen, zoals Hannah deed, maar je kunt het ook uit je hoofd doen.

Tip: Als je een sjabloon gebruikt, is het heel makkelijk om hem een ombre-effect te geven. Dit doe je zo:

Gebruik eerst een donkere kleur verf en dip hiermee aan de bovenkant van het figuurtje. Voeg dan wat wit toe en doe het er onder. Meng de twee kleuren een beetje. Maak de kleur dan nog lichter en doe hem weer onder de vorige kleur. Meng het nu ook weer. Doe dit net zo lang tot je figuurtje in is gekleurd.

IMG_3926 IMG_3925

6. Haal alle sjablonen eraf, laat alles even drogen en dan is je Wooden Sign af! Je kunt er nog een haakje achter maken, maar je kunt hem ook gewoon zo laten en neerzetten.

Wij vinden de bordjes heel mooi geworden! Laat even weten als je een DIY hebt gemaakt. Dat zouden wij super vinden! Stuur ook een foto naar onze instagram @hannahencathelijne.

Wat vind jij van deze DIY?

Liefs, Hannah en Cathelijne

2 gedachtes over “DIY-week dag 2. Brandy Melville Wooden Signs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s