DIY-week dag 1. Brandy Melville Chiyo top


Hey! Zoals jullie misschien wel weten hebben we deze week een themaweek; van maandag tot vrijdag komt er elke dag een DIY aan. Vandaag gaan we laten zien hoe we deze op de Brandy Melville geïnspireerde chiyo top maken. Veel plezier met lezen!

Deze bandeau verkopen ze bij Brandy Melville. Wij vinden hem allebei erg leuk! Hij kost $19,-. Als je hem zelf maakt is hij veel goedkoper. Daarom hebben wij hem zelf gemaakt. Deze DIY kost wel wat tijd. Wij waren er ruim drie uur mee bezig (het ging een beetje fout, haha). Met een naaimachine (waar je een beetje mee overweg kan) ben je wel zo klaar. De Brandy Melville top heeft officieel zes bandjes op de rug, maar wij hebben hem met vijf badjes gemaakt.

IMG_3374Voor deze DIY heb je een zwart hemdje nodig. Natuurlijk kun je hem ook maken van een basic zwarte bandeau (dit is ook een stuk makkelijker), maar die kostte al snel iets meer (wij konden geen goedkopere vinden dan tien euro waar wij waren). Tip: bij New Look (zit in Rotterdam) of bij de Primark kun je wel voor ongeveer €3,- een bandeau kopen.

Ook heb je zwart elastiek nodig. Dit kochten wij bij SoLow. En natuurlijk naald en draad.

fotos

1. Het eerste wat je moet doen is het knippen van het hemdje. Knip het kort en knip de achterkant eraf. Zorg ervoor dat je hem niet te kort afknipt, omdat je een randje om wilt gaan vouwen.

fotos-002

2. Knip eerst het elastiek op maat, je kan de lengte bepalen door het elastiek even lang te maken als de achterkant van het hemdje, die je er af hebt geknipt. Wij hebben 4 even lange stukken elastiek gebruikt. Doe het hemdje binnenstebuiten en naai hierna een van de elastieken  aan de bovenkant van het hemdje vast.

fotos-003

3. Maak hierna de onderste. Dit is de lastigste, maar je kan het makkelijk met een naaimachine doen. De lengte van het elastiek kun je bepalen door hem één keer rondom je ribben te doen. Je hemdje moet nog steeds binnenstebuiten zijn. Naai eerst het elastiek met beiden kanten aan elkaar vast, zodat je een rondje krijgt. Naai dit daarna aan een van de zijkanten van het hemdje vast. Zorg dat je hem niet helemaal aan de onderkant vast naait, maar zorg ervoor dat er een randje onder zit. Dit randje ga je om het elastiek heen vouwen. Naai het randje om het hele elastiek heen, maar zorg dat je niet in het elastiek naait. Als je dat doet kan het zijn dat je opnieuw moet beginnen.

4. Maak vervolgens de rest van de elastieken vast zoals het bovenste elastiek.

fotos-001

5. Maak ten slotte de elastiekjes die over je schouder gaan. Dit hoeft niet, maar zorgt er wel voor dat het lekkerder zit. Meet hoelang je hem wilt hebben, en naai ze vast aan de bovenkant. Zorg er voor dat je ze aan de achterkant aan elk elastiek naait, dan zit hij mooier! Doe dit met twee elastieken en dan ben je klaar!

Dit was onze DIY! We hopen dat jullie het leuk vonden! Als je nog vragen hebt, laat ze dan vooral even achter in de reacties. Als je hem nagemaakt hebt, laat het dan vooral even weten! Dat zouden wij erg leuk vinden. Kom voor de volgende DIY morgen zeker even terug op onze blog!

Wat vind jij van deze DIY?

Liefs, Hannah en Cathelijne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s