DIY tattoo choker

IMG_2163Hoi allemaal! De tattoo choker zie ik ~Hannah~ de laatste tijd weer heel veel voorbij komen. Zelf vind ik het een hele leuke ‘ketting’ om te combineren. Daarom leek het mij leuk om hem zelf te maken! In deze DIY laat ik zien hoe je de tattoo choker heel makkelijk kunt maken. Veel plezier met lezen!

Een choker is een soort van ketting die aansluitend om je nek zit. Persoonlijk vind ik het heel leuk staan. De tattoo choker bestaat al best lang. Hij komt oorspronkelijk uit de jaren 90! Vroeger werd ‘ie veel gedragen maar op een gegeven moment raakte hij een beetje uit de mode. Op dit moment wordt hij dus weer steeds populairder!

IMG_2078

Voor deze DIY heb je heel weinig nodig, bijna alle benodigdheden heb je wel in huis. Je hebt een schaar, een boek of een notitie boekje met een niet te buigbare kaft, een klip of een haarspeldje en ongeveer 2 meter sieraden elastiek (te koop bij de meeste hobby winkels) nodig.

IMG_2085

Het eerste wat je gaat doen is de klip aan de bovenkant van je boekje vastzetten.Knip hierna het sieraden elastiek op lengte voor als je dit nog niet gedaan had.

IMG_2086

Doe het sieraden elastiek dubbel en maak het met de gesloten kant naar boven onder de klip vast.

IMG_2090

Nu kun je beginnen met knopen. Het maakt niet uit aan welke kant je begint. Maak met een van de uiteindes van het elastiek een lus, zorg dat de lus aan de kant van het andere uiteinde zit en dus niet aan de buitenkant.

IMG_2106IMG_2108

Doe het andere uiteinde bovenlangs door de lus heen en trek hem aan. Doe het wel voorzichtig omdat je lusje anders kan gaan draaien.
IMG_2116Trek eerst de touwtjes strak en trek hem daarna nog verder aan. Je moet hem niet te los laten maar te strak aan trekken is ook niet goed. Meestal gaat het aantrekken een beetje vanzelf en worden de knoopjes allemaal gelijk.

IMG_2119Je knoopt om en om dus als je net met het rechter touw een lusje hebt gemaakt, doe je dat nu met het linker touw. Zorg er ook weer voor dat de lus naar de binnenkant staat. IMG_2121IMG_2124Ook nu ga je weer met het andere uiteinde door de lus heen en trek je de uiteindes aan.

IMG_2129IMG_2146IMG_2149Je maakt steeds om en om lussen dus links, rechts, links, rechts want anders mislukt je choker. Je gaat net zo lang door met knopen totdat de choker een goede lengte heeft. Je zou eerst je nek op kunnen meten maar schatten gaat ook prima. Als hij ongeveer 25 tot 30 centimeter lang is, is ‘ie lang genoeg.

IMG_2151

Om te zorgen dat de choker niet uit elkaar gaat ga je nu de ‘normale’ knoop (de knoop die je voor je schoenen gebruikt maar dan zonder de strik) maken, deze komt er overigens bijna hetzelfde uit te zien als de knoopjes van de choker. Het grootste verschil is alleen dat je de lusjes nu zo strak mogelijk aan moet trekken. Maak een aantal knoopjes achter elkaar totdat hij goed strak is. Je weet of hij goed is afgerond als je aan de uiteindes trekt en de laatst gemaakte ‘afrond’ knoopjes niet meer los gaan.

IMG_2152IMG_2154Nu is het tijd om de choker rond te maken. Eerst maak je je klip los. Doe nu een van de uiteindes door het allereerste knoopje en trek hem aan. IMG_2155Maak ook nu weer de ‘normale’ knoopjes totdat de afrond knoopjes niet meer los gaan als je de ketting uitrekt

IMG_2162Nu is je tattoo choker af! Dit is veel goedkoper dan de chokers in de winkel! Je bent minder dan 20 cent kwijt voor een armbandje! Ik moet zeggen dat het in het begin wel erg verwarrend is, maar na een tijdje heb je het wel door en moet het lukken. Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen en willen jullie het ook maken!
Liefs,

Advertenties

14 gedachtes over “DIY tattoo choker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s