DIY lucky stars

IMG_2097
 Hoi allemaal! Ik zat laatst een beetje op internet rond te surfen en kwam er toen op, lucky stars! Het zijn kleine gevouwen sterretjes die bedacht zijn in Japan, daar was het dan ook lange tijd een grote trend. Ik was ze al eerder tegen gekomen maar besloot nu dat ik ze eens zou gaan maken (geen goed idee want ik ben een beetje verslaafd geraakt). Het is heel erg simpel en staat echt enorm schattig en vandaag ga ik jullie laten zien hoe je ze kunt maken.

Het enige wat je nodig hebt is papier en een schaar.
Begin met het knippen van je papier in repen (ongeveer 1 cm breed en 20-30 cm lang).
IMG_2149Vouw dan je reep in de vorm van een lusje, en doe het uiteinde daarna door de lus.
IMG_2150Trek dan het lusje aan, als het goed is heeft het nu de vorm van een vijfhoek met een lang en een kort uiteinde. Daarna vouw je het korte uiteinde naar achter (als het langer is dan de vijfhoek kun je een stukje afknippen).

IMG_2151Nu is het de bedoeling dat je het lange eind om de vijfhoek gaat wikkelen zorg wel dat je het niet steeds in dezelfde richting opvouwt want dan mislukt het.
IMG_2152Als je nog maar een klein stukje over hebt vouw je dat in de vijfhoek (als het daar te lang voor is kun je er een stukje vanaf knippen)IMG_2153

Het enige wat je nu nog over hebt is een vijfhoekje, nu is het tijd om het in de goede vorm te krijgen. Probeer om in de platte stukjes te knijpen, doe dat bij elk plat stukje. Als het goed is wordt het vijfhoekje hierdoor voller en krijgt het de vorm van een sterretje.

IMG_2129
Het kan heel even lastig zijn maar na een paar keer oefenen heb je het wel door.
Met de sterretjes kun je veel leuke dingen doen, zoals cadeautjes versieren, ze in een pot of een vaas doen doen of ze als een houder gebruiken voor bijvoorbeeld potloden of kwasten. Ik hoop dat jullie er iets aan hadden.

Wat vind jij van lucky stars?

xx, Hannah

Advertenties

3 gedachtes over “DIY lucky stars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s